Als het ruwvoer op de kuilplaat of in de silo ligt, is er al veel tijd en werk in geïnvesteerd. Reden genoeg om de kostbare voederwaarde te koesteren. Een zuurstofdichte afdekking bepaalt het verschil tussen een goede en de beste kuil.

Voor de beste kuil moet de toevoer van zuurstof worden afgesloten. De conservering verloopt dan sneller en broei en schimmels krijgen minder kans.

Folie met extreme zuurstofdichtheid

De meeste zuurstofdichte folie is MegaBarrier. Vergeleken met gewone folies is de zuurstofdichtheid van MegaBarrier extreem. De doorlaatbaarheid is 25 cm3/m2/dag. Ter vergelijking: bij een standaard onderfolie is dat 5.000 cm3/m2/dag. De MegaBarrier is dus meer dan 200 keer dichter!

landbouwplastic megacombi

MegaBarrier is iets duurder dan een standaard onderfolie. De extra investering bedraagt per hectare grasland slechts € 2,-. Daar staat een betere benutting van de geoogste voederwaarde tegenover. Onderzoek van de Universiteit van Nottingham (Engeland) toont aan dat folie met een zuurstofbarrière zorgt voor een aantoonbare vermindering van inkuilverliezen.

Trekkracht

MegaBarrier is gemaakt van andere grondstoffen dan een standaard
onderfolie. Daardoor heeft deze folie een hoge scheurweerstand en verdraagt deze een grotere trekkracht. MegaBarrier is gemakkelijker te hanteren en beschadigt minder snel.

De sterkste landbouwfolie en het gemak van 2 folies op 1 rol

Barrièrefolie zorgt voor een snelle afsluiting van zuurstof in combinatie met een sterke landbouwfolie voor de beste bescherming. De sterkste landbouwfolie is MegaplastPower. Speciaal voor een gemakkelijke en snelle afdekking zijn deze twee folies gecombineerd leverbaar op één rol, als MegaCombi.

Meer over MegaBarrier