Heeft u wel eens mais ingekuild zonder plastic?

Zonder plastic inkuilen? Nee natuurlijk niet. Er is weinig inbeeldingsvermogen nodig om te bedenken hoe belangrijk folie is voor de maiskuil. En u hebt keuze: met een juiste afdekking maakt u het verschil tussen een goede en een beste kuil. Het draait om zuurstofdichtheid, trekkracht en gemak.

Zuurstofdichtheid

Zuurstof in de kuil veroorzaken broei en schimmel. Daarom zorgt u ervoor dat uw maisbult zo goed mogelijk wordt verdicht door intensief aanrijden. Daarmee perst u de lucht eruit. Met een goede onderfolie houdt u vervolgens de lucht eruit. De onderfolie zuigt zich vast aan het oppervlak, zodat de kuil nog stabieler wordt in de toplaag. 100 % gasdicht bestaat niet, maar een goede onderfolie met zuurstofbarière komt wel in de buurt.

De meest zuurstofdichte folie is MegaBarrier. MegaBarrier is een transparante onderfolie met een hogere scheurweerstand en een hoge zuurstofdichtheid. Ondanks de dikte van slechts 40 mu, is de zuurstofdichtheid van MegaBarrier extreem te noemen. De doorlaatbaarheid is 50 cm3/m2/dag. Ter vergelijking: bij een standaard onderfolie is dat 5.000 cm3/m2/dag. De MegaBarrier is dus maar liefst ruim 100 keer dichter.

Onderzoek van de Universiteit in Nottingham (Engeland) toont aan dat het gebruik van een folie met een zuurstofbarrière zorgt voor een aantoonbare vermindering van inkuilverliezen. (bron: Elite)

Investering van € 70,00 !Mais inkuilen

Als u een mail van 10 ha op deze manier afdekt , is uw investering maar € 70,00 extra.
Dus overtuig uzelf en kuil dit jaar zuurstofdicht in.

 Trekkracht

MegaBarrier is iets dikker dan een standaard onderfolie en heeft een hogere trekkracht. Daarmee is de plastic gemakkelijker te hanteren, ook bij wind, en beschadigt minder snel. In combinatie met een sterke landbouwfolie zorgt dit voor de beste bescherming.

De sterkste landbouwfolie is MegaplastPower. MegaplastPower is een folie met een unieke samenstelling. Deze bevat onder meer Metalloceen, een grondstof die de folie een hoge trekkracht en een uitzonderlijk rek geeft.

 Gemak van 2 folies op 1 rol

De combinatie van MegaBarrier en MegaplastPower is de beste oplossing om zoveel mogelijk voederwaarde van uw mais te conserveren en te benutten. Wilt u dit op de gemakkelijkste en snelste manier uitvoeren? Deze 2 folies zijn gecombineerd leverbaar op 1 rol, als MegaCombi. Daarmee kunt u in 1 keer 2 folies afrollen en uitvouwen.

Verschillende veehouders hebben goede ervaringen met MegaCombi

 

Wilt u ook profiteren van de beste gasdichtheid een betere conservering voor uw maïs? Voor meer informatie, neem contact met ons op klik hier